Tävlingsbestämmelser U19-U12

• Matchtiden är 4 x 6 minuter effektiv tid för alla spelklasser.

• Vid oavgjort tillämpas ”Sudden Death” (startas med uppkast) förutom i finalerna där det tillämpas förlängning om 3-minutersperioder tills segrare koras, lagen får även 1 timeout var i varje förlängning.

• All form av zonförsvar på egen planhalva är förbjudet i åldersklasserna U13-U12.

• Vid ledning över 20 poäng får ej helplanspress tillämpas i de yngsta åldersklasserna U13-U12.

• Lag har rätt till 1 timeout per halvlek och 3 minuters halvtidsvila.

• Det finns inget max antal spelare i trupperna. (medaljer finns till 12 spelare samt 2 tränare)

Matcherna

I Basketshop Open spelas först ett gruppspel med 3-6 lag per grupp. Det kommer spelas bronsmatcher i slutspelet. Vi garanterar varje lag minst fyra matcher med undantag om något lag lämnar WO eller blir diskvalificerat, då kan matcher utgå.

Protest

Protest ska lämnas skriftligen till tävlingskansliet senast 30 minuter efter matchens slut. Samtidigt ska protestavgift på 500 kr betalas. Protestavgiften återbetalas om protesten godkänds. Tävlingsjuryns beslut går inte att överklaga.

EASY BASKETBALL U11-U10

Spelas av flickor och pojkar U10 & U11 (skillnader mot ordinarie regler)

• 6 perioder x 4 min rullande tid.

• 4-4 på helplan.

• Alla matcher börjar med uppkast. (Sedan gäller varannan gång)

• Man får inte ta bollen av en spelare som håller bollen med båda händerna.

• Inga straffkast eller time-outs.

• Periodpauserna är 1 minut.

• Bakåtspel tillämpas inte.

• Tre-sekundersregeln tillämpas med omdöme i U11, tillämpas ej i U10.

• Alla spelare skall spela minst två perioder.

• Ingen 3-poängslinje.

• Foul vid målförsök resulterar i inkast för det anfallande laget, dvs inga straffkast.

• Inga lagfouls eller personliga fouls noteras.

• Inga tabeller eller fortsättningsspel.